Elektromanyetik Ölçme ve Görüntüleme Laboratuvarı

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi bünyesinde bulunan Elektromanyetik Ölçme ve Görüntüleme Laboratuvarı’nın araştırma ve uygulama alanları, yüksek çözünürlüklü mikrodalga görüntüleme sistemlerinin tasarımı ve gerçeklenmesi, sayısal elektromanyetik yöntemlerinin ve uygulamalarının geliştirilmesi, sanayiye yönelik elektromanyetik uyumluluk (EMC) testleri, anten tasarımı ve test edilmesidir. Laboratuvar, mikrodalga görüntüleme (tomografi) deneyleri, EMI-EMC testleri, anten ölçüm deneyleri ve aktif-pasif mikrodalga devre deneyleri gerçekleştirebilmek için yeterli teçhizat ve olanaklara sahiptir.Laboratuvar olanakları arasında; tam yansımasız oda, vektör network analizör (10MHz-40GHz), EMC analizör(100Hz-26.5GHz), 4 kanallı sayısal osiloskop, 3 adet işaret kaynağı, 4 adet referans horn anten, döner tabla sistemi kalibrasyon kitleri, fiber optik kablolar ve adaptörler, HFSS paket programı ve yüksek performanslı bilgisayarlar sayılabilir.